Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu.Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.
dr Karol Walczak — doktor nauk humanistycznych, antropolog; adiunkt w Zakładzie Ochrony Dóbr Kultury i Komunikacji Międzykulturowej WPA w Kaliszu. Zainteresowania badawcze: kultura współczesna, strategie (re)konstrukcji tożsamości kulturowej, kultura popularna i teoria kultury. Współredaktor tomu (z B. Kowalczyk, P. Łuszczykiewicz, M. Zdrowieka-Wawrzyniak): Moda na gotowanie. Medialne i kulturowe wizerunki jedzenia, Poznań 2018. (Dane: 2022)
dr Karol Walczak — PhD in humanities, anthropologist; assistant professor at the Department of Protection of Cultural Property and Intercultural Communication WPA in Kalisz. Research interests: contemporary culture, strategies for (re)construction of cultural identity, popular culture and theory of culture. Co-editor of the volume (with Kowalczyk, P. Łuszczykiewicz, M. Zdrowieka-Wawrzyniak): Cookingfashion. Media and cultural images of food, Poznań 2018. (Data: 2022)